Hoe gaat een spray tan behandeling precies? 
In onze speciale automatische privé cabine wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.

Moet ik blood bij een full body spray tan?
Dat bepaal je helemaal zelf, onze cabine is erop gemaakt dat je privé een spray tan kan ondergaan hetgeen velen aantrekken voor een egale bruining. Je krijgt voorgaand instructies door onze tan spray specialist en tijdens de privé spray sessie wordt je door de cabine in het Nederlands begeleid. Je kunt zelf aangeven of je persoonlijke hulp en/of advies wilt tijdens de spraytan sessie, op deze manier bepaal je zelf op welke manier je de spray sessie wilt ondergaan. Bij persoonlijk hulp en/of advies worden de dames begeleid door een vrouwelijke spray-tan specialiste en de heren door een mannelijke specialist. Hou er wel rekening mee dat wanneer je ondergoed draagt, deze donker van kleur is, de spray cabine ziet geen verschil tussen lichaam of ondergoed.   

Wat is DHA? 
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt

Is spray tanning kankerverwekkend of schadelijk?
Nee, absoluut niet. De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof. Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging, en de Amerikaanse Medische Vereniging.

Is spray tanning voor iedereen geschikt? 
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je huisarts op voordat je een spray tan boekt!

Neem geen spray tan behandeling in de eerste 13 weken van je zwangerschap. Na 13 weken kan je gewoon een zwangerschap spray-tan behandeling nemen; Geef pas een aantal uur nadat je de spray tan eraf heb gedoucht weer borstvoeding; Je kan na een spray tan zonnen, maar bescherm jezelf altijd tegen de zon.

Moet ik voorbereidingen treffen
Jazeker, voor een goed eindresultaat en een langdurig behoud van de teint is het belangrijk dat je huid minimaal een dag voor de spray-tan sessie scrubt met scrub op waterbasis (geen olie).

Scheren, waxen, harsen, bikinilijn kan tot ten minste 12 uur voorafgaand aan de behandeling, dus niet op de dag zelf, het kan zijn dat je huid daardoor te gevoelig wordt. Gebruik geen oliehoudende producten.

Douche ( tot 2 uur ) voor de behandeling enkel en alleen met warm water. Gebruik geen zeep, deodorant, parfum, make-up, bodylotion etc. op de dag van de tanning. Wij adviseren je om dit (douchen) ruim van te voren te doen, omdat de lotion beter hecht aan een lichtzure huid. Klik hier voor de complete voorbereiding 

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid 'schuurt'. Uiteraard verkoopt de Chicq  producten welke het bronzige- effect verlengen.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon?
Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray boeken? 
We raden aan enkele weken voor de trouwdatum een proef sessie te ondergaan zodat je ruim van tevoren ziet wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Drie dagen voor de trouwdatum kom je voor de uiteindelijke spray-tan voor je bruiloft. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen of naar de sauna? 
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek en na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan? 
Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald. Komt u regelmatig terug heeft Chicq een stempelkaart waarbij de laatste spray-sessie gratis zal plaats vinden.  

Word ik niet te oranje van spray tanning. Ik wil wel een natuurlijk effect? 
De tanning vloeistoffen die wij gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit, over het resultaat hoef je dus geen zorgen te maken!

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelf bruinende producten? 
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf bruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%. Dat is het verschil tussen bruinings-producten van de drogist en die van een professionele tanning studio.